Köszöntő

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


2017 izgalmas és számos kihívást tartogató év volt. A mozgalmas idők ellenére az Audi nemzetközileg igen sikeresnek bizonyult a tavalyi évben. Értékesítési adataink ismét magas szintet értek el: világszerte mintegy 1 878 100 autót szállítottunk ki vásárlóinknak. 2017-ben két fontos világpremiert ünnepeltünk: csúcsmodellünkét, az új Audi A8-ét, valamint az elegáns Audi A7 Sportbackét. Mindkét modellünk új és egyedülálló formanyelvünket képviseli. Felejthetetlen élmény marad számomra a Barcelonában rendezett első Audi Summit, amely lenyűgöző módon mutatta be a négykarikás márkát, valamint a vásárlóink számára nemsokára elérhető, sokszínű termékeinket és technológiáinkat. Milyen ígérettel kecsegtet a jövő?

Az autóiparban még mindig a változás szelei fújnak. A legfontosabb trendek: a termékek és a termelés digitalizációja, az önvezető autók és az elektromobilitás. Az autógyártók e tendenciák kapcsán számos kérdésre keresik a választ, mi azonban már megtaláltuk őket, amelyek, úgy érezzük, nemcsak helyesek, hanem iránymutatók is: az Audi újra kívánja, és újra is fogja definiálni a mobilitás fogalmát, az Audi Hungaria pedig igen fontos szerepet játszik majd ebben. Az Audi Hungaria idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. A magyar leányvállalat kiváló teljesítménye révén hamar elnyerte a vállalatcsoport bizalmát, és Győrben gyártott motorjaival és prémium autómodelljeivel mára az Audi-család erős és megbízható tagjává vált. Erre nagyon büszke vagyok.

A győri Audi Hungaria által kínált mobilitási megoldások széles rajongótábort tudhatnak magukénak. A vállalat évfordulóját ennek jegyében az első villamos meghajtások gyártásának indulásával ünnepeljük, ami a jövő autógyártásának jelentős mérföldköve, hiszen az elektromobilitási piacra való belépés kulcsfontosságú a fenntartható és sikeres jövő szempontjából. Ezenfelül új termékkel bővül a győri járműgyártás is: 2018-tól az Audi Q3, a városi terepjárók rendkívül sikeres szegmenséhez tartozó fontos új modell készül majd Magyarországon. Ez is bizakodásra ad okot. A jubileum alkalmából szeretettel gratulálok, és ezúton szeretném megköszönni igazgatótanácsbeli kollégáim nevében is a magyar munkatársak elkötelezettségét és kiváló teljesítményét az elmúlt 25 év során. Az Audi Hungaria teljes csapatának sok örömet, bátorságot és tetterőt kívánok a következő évekre, amelyek során továbbra is számítok teljes körű támogatásukra. A Magyarországon töltött két értékes évem alatt megtapasztaltam, munkatársaink mekkora lelkesedést tanúsítanak nap mint nap az Audi márka iránt. Ezért is örülök annak, hogy együtt lépünk a jövőbe vezető útra. Meggyőződésem, hogy mi, az egész Audi-család erőinket egyesítve minden mai és jövőbeli kihívással sikeresen megbirkózunk majd. Az audisok lelkesedésével és innovatív mobilitási megoldásainkkal nyerjük el vásárlóink bizalmát és hűségét – ma, holnap és a távoli jövőben is.

Ingolstadt, 2018. március

Peter Kössler,
az AUDI AG igazgatótanácsának tagja
termelés és logisztika