Előszó

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Történelmet ír az Audi Hungaria: 2018-ban alapításának 25. évfordulóját ünnepli. Ez a jubileum kiváló alkalom arra, hogy felidézzük az Audi Hungaria negyed évszázados sikertörténetének állomásait!

Az Audi 1993-ban, azaz a rendszerváltás után alig néhány évvel már arra vállalkozott, hogy a német prémium autógyártók közül elsőként gyártótelephelyet hozzon létre Közép-Európában. Az alapítás pillanatában valószínűleg még senki sem gondolta, hogy a vállalat majd ilyen mértékben túlszárnyalja az akkori terveket. De aki mer, az nyer – és a haladás útjára lép! Az Audi győri telephelye ma a világ legnagyobb motorgyára. Az itt készült autók pedig a Föld öt kontinensének útjain közlekednek. A győri Audi nem más, mint számos innovatív motor szülőhelye, a stílusikon Audi TT otthona, a világ egyik legkorszerűbb, teljes gyártási mélységet lefedő járműgyára, egy csúcstechnológiájú fejlesztőközpont és Közép-Európa legnagyobb szerszámgyára. Ez a sikertörténet elképzelhetetlen lett volna az Audi Hungaria kivételes munkatársi csapatának kompetenciái, elkötelezettsége és lojalitása nélkül. Ezeknek köszönhetően a vállalat az Audi Konszern meghatározó részévé vált, és hozzájárul a négykarikás márka növekedési stratégiájához és sikeréhez. Az AUDI AG bizalmára és a magyar munkatársak teljesítményére alapozva a telephely dinamikusan fejlődött az elmúlt években. Csak 2017-ben 1 965 165 motor és 105 491 autó készült Győrben. Az elmúlt 25 év adatait összesítve már 33 294 371 motorról és 1 153 531 autóról beszélhetünk.

Micsoda lenyűgöző számok, micsoda látványos fejlődés! Ezért az egészen egyedülálló teljesítményért szeretném őszinte köszönetemet kifejezni munkatársainknak és az Audi AG vezetőségének. Egy évforduló azonban nem csak az elért teljesítmény méltatásáról szól. Miközben eredményeinket ünnepeljük, a jövőre vonatkozó szilárd elhatározásunk, hogy sikertörténetünket tovább folytassuk. Ehhez minden szükséges képességgel rendelkezünk. A jubileumi év ugyanis egy új jövő hajnala is egyben! Az e-motorok és az Audi Q3 gyártásának előkészületei már gőzerővel zajlanak. 2018-ban is a következő értékek vezetnek bennünket: bátorság és szenvedély, minőség és hatékonyság, digitalizáció és fenntarthatóság. Ezekkel az erényekkel felvértezve szeretnénk idén is hozzájárulni az Audi márka sikeréhez.

Kedves Olvasók!

Jelen kiadványunkat vállalatunk történetének első fejezetének szenteljük, hogy az elmúlt 25 év meghatározó pillanatait felidézve megünnepeljük évfordulónkat. Ezzel együtt szeretnénk Önöknek legújabb sikereinkről is beszámolni és Önökkel közösen bepillantani vállalatunk izgalmas jövőjébe. A következő időszakra sem fogalmaztunk meg kisebb célokat mint fejlesztéseink további folytatását, valamint sikerességünk megőrzését. Így alakítjuk közösen a jövőnket, optimistán és nagy várakozásokkal tekintve a következő 25 évre.

Győr, 2018. március

Achim Heinfling